Circulaire Contracten (CC) worden geschreven voor alle direct betrokkenen (niet voor advocaten en rechters). Het begint met samen bespreken van doelen, waarden, principes, hoop en dromen over de samenwerking. Vertrouwen staat hoog in het vaandel. Uiteraard bespreken we ook wie, wat, hoe, wanneer en waarom.

De toon van CC is wederkerig, gericht op de samenwerking en de relatie, een duurzame relatie.

CC ademen dat wil zeggen: ze zijn een levend document. Dus als de situatie verandert, maak je samen nieuwe afspraken, gericht op probleemoplossing door creatieve samenwerking. Onder het motto van Conflict=Kans; dus als een conflict opkomt, wordt dit meteen aangepakt en opgelost. We vermijden de gang naar de rechter. Circulaire Contracten zijn een gereedschap voor beweging en ontwikkeling. Dat levende document dus.

CC zijn in duidelijke en leesbare taal geschreven. Naast tekst maken we ook gebruik van plaatjes, tekeningen, beelden, filmpjes en andere zintuigen om het begrijpen en verduidelijken te versterken.

Mocht de samenwerking uiteindelijk toch eindigen dan is het afhechten essentieel; het gaat er om negatieve achterblijvende gevoelens te voorkomen. De bedoeling is om de samenwerking positief af te sluiten zodat de negatieve energie oplost en indien nodig later de samenwerking te kunnen hervatten en zo mogelijk elkaars ambassadeurs te worden. Win-Win voor beide samenwerkingspartners en Win voor de omgeving. Dat is een win-win-win oplossing.